Migraine

Britse vrouw na 25 jaar af van migraine door mijden van 2 ingrediënten

Een Britse moeder van twee kinderen uit Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk, die meer dan de helft van haar leven werd gesloopt door ernstige migraine, [highlight]voelt zich weer normaal na het stoppen met eten van maar 2 dingen: koemelk en graan.[/highlight] Met aanvallen, variërend van matig tot ernstig, landde Andrea in het ziekenhuis met een vermoedelijke embolie.

Andrea Henson, een horeca ondernemer, werd geplaagd door migraine sinds haar twintiger jaren, wat haar omgeving vaak hulpeloos maakte.

“Dat was zeker mijn ergste episode in mijn leven”, zei ze. “Ik moest allerlei tests, inclusief een lumbaalpunctie en CT-scan ondergaan. Het was een beangstigende tijd en laat zien hoe slecht migraine kan zijn. Mijn aanvallen waren altijd onvoorspelbaar, ze konden snel opkomen, verslechterde mijn zicht en ik was daarna nog zeker 3 dagen uitgeput. Niemand kon iets doen. Omdat ik een eigen bedrijf heb, moest ik toch werken. Dat was heel moeilijk.”

Om de migraine aanvallen een beetje te beheersen, kreeg Andrea medicijnen. Ze zei: “De tabletten waren erg sterk dus ik kon maar een beperkte dosis innemen, ongeveer vier tabletten per maand. Dat was moeilijk te beheren omdat de migraine aanvallen zo regelmatig waren. De frequentie van inname was moeilijk te bepalen omdat ik de medicatie alleen innam als ik het echt nodig had, of moest ik het risico nemen niets in te nemen met alle gevolgen van dien.” [highlight]Net als veel andere medicijnen, veroorzaakte Andrea’s tabletten nadelige bijwerkingen, waaronder suffigheid en misselijkheid.[/highlight]

Als een cateraar voor zakelijke evenementen en bruiloften, was Andrea oorspronkelijk in het YorkTest programma geïnteresseerd om alles te leren over voedselintoleranties om zo haar klanten te helpen met dieetverzoeken. Andrea: “De YorkTest werd mij door een vriend sterk aanbevolen die zelf een ernstige glutenintolerantie had. Ik vond het dus de perfecte gelegenheid om een extra laag service aan mijn klanten aan te bieden. Daarbij wilde ik tegelijkertijd voedingskennis opdoen voor zowel mijn gezondheid als die van mijn familie, en mijzelf als proefkonijn te zien. [highlight]Ik had op dat moment geen idee dat een voedselintolerantie de oorzaak zou kunnen zijn van mijn migraine[/highlight].” Na het uitvoeren van het programma met haar familie, [highlight]ontdekte Andrea dat ze intolerant was voor koemelk en graan, die uiteindelijk de oorzaak bleken te zijn van haar wekelijkse hevige migraine aanvallen[/highlight].

Haar man Andrew ontdekte dat hij intolerant was voor tarwe, melk en paranoten, terwijl hun beide kinderen, 18-jarige McKenna en 16-jarige Carter, ook intolerant bleken voor koemelk. Daarbij was McKenna ook verrast dat ze een intolerantie had voor pruimen. De familie Henson verwijderde tijdelijk alle intoleranties uit hun voedingspatroon en verving koemelk met sojamelk. Twaalf weken later gingen ze deze voedingsmiddelen langzaam weer toevoegen met succesvolle resultaten.

Britse vrouw na 25 jaar af van migraine door mijden van 2 ingrediënten

Andrea: “Voordat we onze eetgewoonten hadden veranderd hadden Andrew en ik na het eten vaak een ongemakkelijk en pijnlijke opgeblazen gevoel die onze avond verpestte. Maar nu kunnen we gelukkig weer heerlijk genieten van het eten zonder fysieke ongemakken. [highlight]Sinds het begin van dit nieuw eetpatroon, zijn mijn migraine aanvallen na 6 weken verdwenen. Ik was echt onder de indruk[/highlight]. Het was een enorme opluchting om de medicatie uit m’n handtas te halen met de overtuiging dat ik die nooit meer nodig had. Migraine was eigenlijk een normaal onderdeel van mijn leven. Nu vind ik het eigenlijk normaal dat ik ze niet meer heb. Het hele proces heeft ons leven totaal veranderend en het overwinnen van mijn 25-jarige migrainehel is de kers op de taart.”

VERKLARING VAN DR GILL HART, Wetenschappelijk directeur YorkTest

“De YorkTest is onderdeel geweest van een aantal wetenschappelijke studies naar de gevolgen van bepaalde voeding en de afschaffing hiervan, op migraine. Het heeft ons inzicht gegeven in de manier waarop wij voeding verteren en hoe intoleranties worden opgebouwd. Het is ook ontdekt dat meer dan tweederde van de patiënten van mening zijn dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen een migraine kan veroorzaken, en die na een aanpassing in hun dieet merken dat hun klachten verminderen. Het probleem is alleen dat er geen ‘one size fits all’ dieet is voor iedereen. Daarom zijn we zo gedreven om onze cliënten een gepersonaliseerd voedingsprogramma aan te bieden. Na het eerst verkrijgen van medisch advies, raden we iedereen aan die klachten krijgen na het eten of drinken van bepaalde voeding, te gaan inzien wat hen tegenhoudt om veranderingen in hun voedingspatroon aan te brengen. Dit met als doel een betere kwaliteit van leven, net als Andrea en haar familie deed.”

Kinesiologen zijn er van overtuigd dat voeding de oorzaak kan zijn. Gezondheidsnet schrijft op haar website dat er wel degelijk een verband is. “Wetenschappelijk is er weliswaar niks bewezen, maar er zijn wel [highlight]migrainepatiënten die zich beter zijn gaan voelen door bepaalde voeding en voedingsstoffen te mijden[/highlight]. Boosdoeners die patiënten aangeven zijn: [highlight]kaas, rode wijn, light en zero dranken, mononatriumglutamaat (E621), chocolade, sojasaus, citrusvruchten en bewerkt vlees.[/highlight]”

Bron: Dailymail.co.uk

Erkin Oksak

Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »

Related Articles

Subscribe
Hou me op de hoogte van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Bert
27 juli 2016 12:40

In mijn, nu bijna 30-jarige, praktijk als natuurgeneeskundig therapeut is het mij nog niet opgevallen dat graanproducten migraine veroorzaakten. Ik ga hier extra op letten ! Wel moet ik opmerken dat een groot gedeelte, zo niet alle, van mijn patienten met een lever gerelateerde migraine, opvallend sneller opknappen door zich goed te houden aan de dieetvoorschriften, gekoppeld aan een behandeling met natuurgeneesmiddelen. M.a.w. als de patient het dieetvoorschrift vergeet/achterwege laat, dan komen bij inname van bepaalde (verkeerde) voedingsmiddelen en stresss de klachten toch weer tevoorschijn. Denk dan vooral aan (melk)chocolade, koffie, scherpe specerijen, vette spijzen etc. In acht nemende dat… Lees verder »

Anneke
27 juli 2016 13:36

Koemelk vervangen door sojamelk.
In artikel van 17/7 wordt sojamelk in een slecht daglicht gesteld.

Sandra
27 juli 2016 13:42

Ik kwam bij een orthomoleculaire arts terecht omdat mijn migraineaanvallen erger werden toen ik in de overgang raakte. Ik bleek intolerant te zijn voor tarwe. Ik geloofde het eerst gewoon niet. Ik eet vanaf mijn 20e al gezond, ben veel met voeding bezig. Ik eet zoveel mogelijk biologisch/onbewerkt en kwam er op mijn 50e achter dat ik reageerde op tarwe…. Na lab-onderzoek zei hij niets maar schoof alleen de labwaarden mijn kant op. Meten is weten…. Ik ben nu 58 jaar en heb nooit meer een migraineaanval gehad. Tja, zo simpel kan het zijn.

Astrid
27 juli 2016 20:02

Het is een interessant bericht ga het denk ik ook eens proberen heb constant hoofdpijn dus wie weet helpt het

Mireille
28 juli 2016 01:04

Kan ook B12 te kort zijn dan spuiten

Amber
28 juli 2016 22:22

Wat mij ook heel veel helpt is extra magnesium slikken. Sinds ik 1000mg p dag slik zijn mijn dagelijkse hoofdpijnen verdwenen en mijn migraine aanvallen zeer afgenomen. Ondanks dat ik nog wel voedingsmiddelen neem die ook migraine kan uitlokken.

Atje
15 januari 2017 20:27

Over migraine weet ik niets,maar ik heb al vanaf 1993 Stalevo geslikt vanwege een z.g.Parkinson,wat later ontkent werd,maar nu us mijn B12 vitamine waarde gezakt naar 37
Nu heb ik zelf een onderzoek aan gevraagd in MST Enschede voor nader onderzoek.mijn huisarts is begonnen met vitaminespuiten,maar te weinig.1 in de drie weken.
Ik begin nu ook aan veel dingen te twijfelen.dat wilde ik even kwijt.

Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x