Gezondheid

Waarom te veel calcium niet zo goed is voor onze botten

Als calcium goed is voor onze botten, dan zou veel calcium innemen ons extra goed moeten beschermen tegen osteoporose en botbreuken, toch? Nou… nee. Het dagelijks binnenkrijgen van een matige hoeveelheid calcium (en [highlight]liever uit groenten dan uit zuivelproducten[/highlight]) is effectiever, blijkt uit nieuw onderzoek.

Optimale hoeveelheid calcium per dag
De optimale hoeveelheid is 275 tot 780 mg per dag voor mannen, en 250 tot 650 mg voor vrouwen. Die hoeveelheden bieden de beste bescherming. Gek genoeg bleken [highlight]mensen die meer calcium binnenkregen een grotere kans op botbreuken of osteoporose[/highlight] te hebben, dat ontdekten onderzoekers bij een grootschalig Chinees onderzoek naar gezondheid en voeding.

Haal calcium uit planten en groenten en niet uit zuivel
De bron van de calcium bleek ook verschil te maken. Vaak krijgen we het advies om melk en zuivelproducten te gebruiken voor onze calcium, maar de 6210 deelnemers van de studie die het best beschermd waren, haalden hun [highlight]calcium uit planten en groenten[/highlight].

Bron: Journal of Bone and Mineral Research, 21 mei 2016

Erkin Oksak

Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »

Related Articles

Subscribe
Hou me op de hoogte van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x