Gezondheid

De vijf voedingsmiddelen tegen chronische ontsteking

Ontsteking blijkt een grote rol te spelen bij veel chronische gezondheidsproblemen, zoals hartziekte, diabetes, alzheimer en bepaalde kankersoorten. [highlight]Wetenschappers benoemen nu vijf voedingsmiddelen die ontsteking kunnen voorkomen, en zelfs kunnen genezen als het proces al begonnen is[/highlight].

Alle [highlight]groenten en fruitsoorten die polyfenolen (antioxidanten) bevatten, bieden bescherming tegen ontsteking[/highlight], aldus onderzoekers van het Instituut voor Veroudering en Chronische Ziekten van de Universiteit van Liverpool.

Maar er zijn er [highlight]vijf die extra rijk zijn aan deze micronutriënten[/highlight]. Dat zijn:

  • uien
  • kurkuma
  • blauwe druiven
  • groene thee
  • açaibessen

Deze vijf zouden bij iedereen op het menu moeten staan, zeggen de onderzoekers. Maar [highlight]als mensen ouder worden en vatbaarder worden voor chronische ontsteking zijn ze nog belangrijker[/highlight]. Oudere mensen kunnen ook overwegen om resveratrol (een polyfenol dat vooral in de schil van blauwe druiven zit) en curcumine (dat in kurkuma zit) aan de lijst toe te voegen.

Bronnen:
British Journal of Nutrition, 2016; 115: 1699
Science Daily

Erkin Oksak

Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »

Related Articles

Subscribe
Hou me op de hoogte van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemde
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
25 september 2017 08:44

Ik wil op de hoogte blijven, van nieuwe ontwikkelingen

Annemarie
17 september 2020 23:55

Hoe gebruik ik de minth essentiële olie tegen keelpijn

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x