Chronische ziekten

Pesticiden veroorzaken autisme, vooral wanneer ze verspreid worden vanuit een vliegtuig

Het vermoeden dat pesticiden autisme en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen kunnen veroorzaken, bestond al langer, maar onlangs hebben wetenschappers vastgesteld dat het [highlight]risico groter is als de giftige stoffen vanuit een vliegtuig verspreid worden[/highlight].

Vliegtuigjes verspreiden insecticide met pyrethrum
Het aantal gevallen van autisme ligt 25 procent hoger in gebieden waar ‘s zomers vooral vanuit de lucht gesproeid wordt, aldus onderzoekers van het Pennsylvania State Milton Hersey Medisch Centrum. De [highlight]vliegtuigjes verspreiden pyretroïden, een insecticide met pyrethrum, bedoeld tegen muggen die het virus voor een bepaalde vorm van hersenontsteking bij zich dragen[/highlight]. De onderzoekers keken naar de statistieken van 24 postcodegebieden in de staat New York. In acht van die gebieden werden de pesticiden vanuit de lucht verspreid, in de andere gebieden werd er gesproeid vanaf de grond, bijvoorbeeld met een landbouwvoertuig. De gebieden waar men sproeide vanuit de lucht hadden een hoger gehalte aan pesticiden in de atmosfeer, én meer gevallen van autisme en ontwikkelingsproblemen.

De manier waarop de pesticiden verspreid worden, lijkt dus de kans op autisme te beïnvloeden. De plaatselijke autoriteiten kunnen daarom beter op zoek gaan naar andere manieren, om zo de blootstelling van kinderen aan pesticiden te verminderen, aldus de onderzoekers.

Bron: Proceedings of the American Pediatric Academic Societies meeting, 30 april – 3 mei

Erkin Oksak

Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »

Related Articles

Subscribe
Hou me op de hoogte van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x