Farmaceutische industrie

Antidepressiva tijdens zwangerschap veroorzaken ernstige aangeboren afwijkingen

Het slikken van antidepressiva tijdens de zwangerschap kan grote problemen veroorzaken bij jouw kind. Vrouwen die in de eerste drie maanden van hun zwangerschap deze medicijnen slikken, vergroten het risico op geboorteafwijkingen. Het slikken van antidepressiva in de vierde tot en met de negende maand vergroot de kans op autisme.

Kans op autisme en hartafwijking bij kind
Zwangere vrouwen die last hebben van angst of depressie, krijgen meestal een antidepressivum voorgeschreven zoals de [highlight]SSRI paroxetine. Maar nieuwe onderzoeken hebben aangetoond dat dit het kind grote schade kan toebrengen[/highlight]. Vrouwen die in de eerste drie maanden deze medicijnen slikken, hebben 23 procent meer kans een kind te krijgen met een ernstige aangeboren afwijking, en 28 procent meer kans dat hun baby een ernstige hartafwijking heeft.

Maar ook later in de zwangerschap is het slikken van antidepressiva niet veilig. Zwangere vrouwen die ze na de derde maand slikken, verdubbelen bijna het risico op autisme of een autismespectrumstoornis.

Bronnen:
– British Journal of Clinical Pharmacology, 2015; doi: 10.1111/bcp.12849 (studie eerste trimester)
– JAMA Pediatrics, doi: 10.1001/jamapediatrics.2015.3356 (studie tweede/derde trimester)

Erkin Oksak

Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »

Related Articles

Subscribe
Hou me op de hoogte van

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x